Eдинният информационен портал за COVID-19 не върши своята работа както трябва.

...
Eдинният информационен портал за COVID-19 не върши своята работа както трябва.
Коментари Харесай

Д-р Недялко Калъчев: Единният портал за COVID-19 не върши работа |

Eдинният информативен портал за COVID-19 не прави своята работа както би трябвало. Той е плод на първоначален възторг и следващо замиране на самодейността. Това сподели по БНР доктор Недялко Калъчев, шеф на една от огромните лаборатории, сертифицирани да вършат проучвания за ковид у нас. 

Според него това е следващото нещо, направено с популярен възторг първите две седмици. " И в този момент порталът, като се изключи че е малко тежък за работа, няма необикновен смисъл ", разяснява Калъчев.

Всяка лаборатория създава информация от проучвания биологичен материал, оттова нататък обаче тази информация не се употребява съответно, счита той.

" Проблемът не е в PCR тестванията, а в това, че не можете да управлявате здравна рецесия без здравна информация ", посочи експертът. 

По думите му в този момент се оказва, че в случай че сте изписани от болница с два негативни теста, сте освободени от карантина, само че в случай че сте амбулаторен пациент с един първичен позитивен PCR, последван от два негативни теста, не ви освобождават от карантина. " Това са някакви административни недомислици ", разяснява доктор Калъчев.

Той изрази вяра, че това ще е последната седмица с " ужасяващ напор ", тъй като лабораториите мъчно устоят на натовареността през летния сезон.

Д-р Калъчев обърна внимание и на различен проблем:

" По-малко от 8% от тестванията са с направление. Огромното количество проби са на хора, които са контактни или на пътуващи. Има и група пациенти, които съставляват колективи и които в офиса, компанията, цеха, магазина се явяват контактни на човек с позитивна проба, посочи лабораторният шеф.

" Има тежка драматургия да се назначават по Здравна каса тези проучвания. Нашата Каса не обича да заплаща за диагностика ", посочи той.

Политиката „ на 20-годишно изтребване “ на всевъзможни хора, които желаят да работят нещо в региона на медицината, не може да се компенсира за 6 месеца, обобщи д-р Калъчев в коментар за потенциала на здравните заведения да посрещнат провокациите наесен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР